Novi Sad
07.04.2014.
05:04 > 07:29
Zaposleni u "Radosnom detinjstvu" najavili su za danas protest ispred Gradske kuće.
  • roditelj

    26.04.2014 13:53
    roditelj
    Podrška svim zaposlenima jer oni nisu krivi što je rukovodstvo loše poslovalo i što direktor i njegovi saradnici imaju nenormalne plate. Ako se nema para onda svi treba da imaju jednako malu platu dok ne izađu iz dugova. A sada i daju otkaze bez kriterijuma, odnosno onaj koga štiti SNS taj ostaje a dugi koji nemaju tu protekciju lete napolje. Opet ista priča... To je za SUD, pa će posle opet da se pitaju što moraju da plate troškove korumpiranih odluka.
  • stranac

    10.04.2014 23:24
    nezamislivo
    Privilegija je svugde u svetu dete upisati u drzavni vrtic.Znam iz vlastitog iskustva!Kriterijumi su mnogo veliki pri odabiru a kada tamo udes moras da se ponasas kako ti oni kazu pa cak i dete da ti se ponasa u skladu sa njihovim pravilima inace letis napolje, pa se onda ceses sto dete nisi vaspitao kako pravila nalazu.Ovde sam bio sokiran kada sam pre neki dan odveo svog sestrica u vrtic!Zena,predpostavljam mama otima se sa detetom dok je ono besomucno sutira i vristi na nju jer ne zeli da skine naocare za sunce!Izlazi vaspitacica i uzima dete dok je on cupa za kosu! Ukratko opisana meni nezamisliva situacija.On cupa vaspitacicu.Pitam ja sestica sta ce sada da bude a on odgovara nista da je tako skoro svaki dan.Uredu ako se bunite radi para koliko sam razumeo, ali sta ce biti sa ovim sto vas deca biju ili je to vama normalno!?Navikle a....Nista mi nije jasno????
  • 10.04.2014 21:24
    grad ništa ne plaća
    kad ćete shvatiti, ne plaća grad 80%, grad samo usmerava novac prikupljen od dažbina, plaćamo mi, svi gradjani, a najveći deo tog novca prikuplja se od firmi kroz raznorazne poreze i takse. tu još treba naglasiti da državne firme posebno one velike uopšte ne uplaćuju te stavke, za razliku od privatnika kojima bi u tom slučaju odmah sledio katanac. ali to nije tema, da ne trolam dalje... živeli, živele
  • Mama s Limana IV

    10.04.2014 21:16
    ... a ne samo ubacite dete i pobegnete?!?
    Najpre da vas pitam, čemu svake godine anketa o radnom vremenu kad se ništa ne menja. U mojoj grupi je 22 od 24 roditelja napisalo da radi od 9 (ja sam jedna od tih dvoje).

    Gospodjo ja vas podržavam po pitanju protesta jer treba da se izborite za svoja prava, ali način obračunavanja s neistomišljenicima je neprimeren. Malo se smirite. Zaboga, ova svadja je i počela iako su svi podržali protest, s tim što pojedinci nisu hteli da se odazovu vašem pozivu i pridruže vam se?! I sad sikćete poput zmija. Mi roditelji nismo cvećke, ali niste ni vi. Moje dete u vrtiću ima dve vaspitačice. Jedna je divna, a druga je večito smrknuta, besna i otresita. I dete to oseti i žali se. I ja svaki dan pričam s detetom o tome šta su učili u vrtiću. I gledaju se crtaći. I ništa se ne svira, to stoji. Ali se i uče pesmice, brojanje, crtanje, i to stoji.

    Inače, medicinska sam sestra u Dečijoj bolnici. Ne, neću vas ubedjivati da je moj posao jednako human i značajan poput vašeg, jer ste suviše arogantni u isticanjima svojih osobina. Ali isto tako neću bez razmišljanja napisati 20 rečenica o tome kako su sve medicinske sestre poštene. I nas ima raznih. Ne očekujem od vas da budete savršene. Ali iskrene....
  • Roditelji

    10.04.2014 20:14
    Drage nase..
    Hvala za svaki osmeh,brigu,za sve vam hvala..
  • Roditelji

    10.04.2014 20:12
    Vaspitacice
    Vaspitacice nase divne,uz vas smo!!!

    Moji klinci srecni i nasmejani idu u vrtic,ima li sta vaznije od toga?!
  • 10.04.2014 20:04
    Str.saradnik
    I mi placamo dazbine i nasa deca treba da jedu???
    Podrzali su nas,i podzavaju mnogi roditelji koji nas cene i postuju..

    Ovaj uvazeni gospodin ide sigurno u vrtic i gleda crtace sa decom i meri vreme koliko i kada se oni pustaju :-)

    Grad placa 80%cenu vrtica,a roditelji 20%,budite zadovoljni!!

    Imate nedeljni plan na oglasnoj tabli ispred svake sobe,pa citajte malo sadrzaje i plan aktivnosti,a ne samo ubacite dete i pobegnete!!!
  • ja

    10.04.2014 19:38
    Sta imate od prepucavanja na netu
    i kao da u radosnom detinjstvu rade samo vaspitaci i kao da se sve vrti oko njih,ima tu i drugih ljudi,servirki,vozaca,majtora i spremacica koji rade za mnogo manju platu,koji takodje ne dobijaju istu,pa ih niko ni ne spominje......
  • Brus Vilis

    10.04.2014 18:13
    @18:55 • 10.04.2014. Anonimus
    "... Kako bi bilo da i mi zavirimo u vase firme i poslove pa da vidimo koliko ste profesionalni i kako obavljate svoj posao!..."

    E, izvini, ali ono, kao, moje dete ide u vrtić u kojem si ti zaposlena. Kad tvoje dete bude radilo u mojoj firmi i kad ti budeš izdvajala svakog meseca u budžet moje kompanije možemo pričati o tvom predlogu. Moja firma se inače bavi programiranjem i ni na koji način ne utiče na tvoj i život tvoje porodice, pogotovo što su nam baš svi klijenti stranci.

    A s klincima sam bio u šetnji. Pojeli smo po sladoled na keju. Onda je počela kiša.
  • 10.04.2014 18:00
    Čekaj malo
    Odakle vama pravo da govorite da ako smo nezadovoljni slobodno upišemo dete u privatni vrtić? Jer i tada ja plaćam dažbine gradu koji od tih para vama daje platu? Hoćemo jednake uslove za sve predškolske ustanove, i državne i privatne!!
  • ivan

    10.04.2014 17:56
    svi ste smešni i jedni idrugi
    naročito vaspitačice, svi znamo za crtaće, ali je nama roditeljima lakše da ćutimo jer radimo ceo dan i nemamo vremena da se prepiremo. ni kod mog klinca u braće krkljuš ne svirate harmoniku. sad nas roditelje treba da je sramota što smo se drznuli da vas kritikujemo, sram nas bilo, hehehe, bolje ćutite, to najbolje znate da radite
  • Brus Vilis

    10.04.2014 17:46
    Pffff, puno sam sebi dopustio što komentarišem rad vaspitačica u vrtiću u kojem su moja deca... Svaki dan ih odvodim i dovodim, ja ih uvedem u radnu sobu ne Pera Dertlić. I deca ne lažu, bar ne još.

    A ova ujdurma od komentara je i započela kad ste vi, vaspitačice, pokušale da uvučete nas u tu priču o vašim platama i vašem protestu, vi ste nas pozvale da se pridružimo, a ne obrnuto. I onda ko se tu kome meša? Bar ste dosledne, samo na sebe mislite i ne odgovarate ni na jedno postavljeno vam pitanje. Lepo vas je ova žena ili čovek, šta li je pitao zašto niste podržali profesore, učitelje, lekare kad su oni protestvovali? Samo svoju guzicu čuvate - mi najbolji, mi vaspitavamo vašu decu, mi siroti... I nego šta je nego istina da je javna tajna bila cena za zapošljavanja vaspitačice - 5 hiljadarki! Bolje bi vam bilo da ste ćutale kao i do sad, jer kad bude krenulo češljanje mnoge od vas biće na oglasima za novi posao, a ne na ovim stranicama. Niko nije nezanemnljiv, stotine mladih vaspitačica čeka na Birou.
  • 10.04.2014 16:55
    Da mozda i Vi ne idete u vrtic,pa znate dali vaspitacice sviraju ili ne?I dali se gleda crtani ili ne?

    Kako bi bilo da i mi zavirimo u vase firme i poslove pa da vidimo koliko ste profesionalni i kako obavljate svoj posao!
    Puno ste sebi dali za pravo da komentarisete kako se radi tj ne radi u vrticu!

    ovo je stvarno smesno :-) :-) :-)
  • 10.04.2014 16:49
    ?
    To je samo vase misljenje..Kao sto sam napisala,ima nas raznih u svakom poslu,u svim profesijama..Mi samo trazimo svoja prava tj svoje posteno zaradjene plate..

    Umesto sto sedite pored kompa i pisete ruzne komentare,izvedite svoju decu u setnju,kad se vec zalite da ih vaspitacice ne izvode napolje..

    Ako imate problem sa vaspitacicama,obratite se rukovodiocu vrtica..

    I dalje radimo punom parom,savesno i odgovorno obavljamo svoj posao..

    Ko bi vama svima ugodio :-)
  • Brus Vilis

    10.04.2014 16:25
    @Anonimus - ???
    Odakle mi ta informacija? Stvarno, šta ti misliš? Za tri godine u vrtiću u kojem su moja deca NIKAD VASPITAČICE NISU SVIRALE NIJEDAN INSTRUMENT. Kad dovodim decu i kad odvodim UVEK JE UJKLJUČEN TV i da, kad pitam decu šta ste danas radili ona odgovore: "Gledali smo Malu sirenu" a posle Pepu i Džordža. Za celu prošlu godinu deca su bila jednom u šetnji van objekta, čitavih 300 metara. I da, rekao sam vaspitačici da sam nezadovoljan zbog prekomernog korišćenja televizora, posle čega je, naravno, ispaštalo moje dete. I to sam prigovorio kada je dotična vaspitačica pitala da li možemo da im "narežemo crtaće na par dividija". Ne verujete? Možda možete baciti koju kletvu na moju malenkost dok okupljene džamite u dvorištu. Rekao sam već da niste sve iste i super je kad ste tako složne u prikrivanju svojih mana podržavajući bezuslovno jedna drugu, ali te mane su ipak vidljive, skoro svakog dana.
  • 10.04.2014 16:04
    Da
    Plate kasne, uslovi teški...? Ispišite dete ako ste nezadovoljni? Ovo je razmišljanje državnog službenika. A evo šta o tome mislim ja kao privatnik/privatnica: ako ste nezadovoljni uslovima rada, ako vam kasne plate i teško vam je, ako vas pritiskaju odozgo-odozdo, dajte otkaz i potražite drugi posao. Ili hajde svi da otaljavamo, počev od lekara, majstora, inžinjera... Svima su gospodo teški uslovi jer nažalost naša je država takva, neuredjena i puna korupcije. Vrapci na grani su donedavno cvrkutali da vaspitačica dobija posao u Radosnom detinjstvu za 5 hiljada evra. I većina istaknutih kritika je bez uvredljivih reči ali vama ne odgovara sadržaj a ne ton, ali vi svejedno urlate kao da smo vas psovali. I gde ste bili kad su protestvovali prosvetni radnici, koji takodje brinu o našoj deci, jeste li podržali štrajk lekara i medicinskog osoblja koje svakodnevno spašava dečije živote i imaju platu jednaku vašoj, a rmbače u 3 smene, vikendom, praznicimas...? Gde ste bili drage vaspitačice? To nije bio vaš problem? E, pa ni ovo nije naš!
  • 10.04.2014 13:49
    ???
    I dalje sviramo i pevamo sa decom,i nemamo sve televozore u radnim sobama da bi pustale crtace po 2-3 sata,kako Vi kazete..Kako mozete tako nesto da samo napisete??Odakle Vam samo ta informacija???

    Mi smo obrazovane,edukovane i sto je najvaznije od svega, obozavamo svoj posao i vasu decu,i nije stvarno u redu da ovde pisete takve neistine..
  • 10.04.2014 13:36
    Mama
    Kao sto ima raznoraznih ljudi na ovom svetu,nismo svi isti jel,tako i roditelja a i vaspitaci..
    Neki roditelj je savestan neki nije..Neki vaspitac je savestan,neki nije,itd..

    Ne mozete generalizovati!A sto se tice pustanja tv u vrticima,to je 10-15min,i zasto bi to bilo toliko strasno???Pa mnogi roditelji ne vode svoju decu posle vrtica u parkice,vec ih samo ostave ispred tv ekrana da bi se odmarali..
    Poznajem takve roditelje..

    Pustaju se edukativne emisije,crtaci,ali dozirano..

    Dajte,molim vas,prestanite sa ovim ruznim komentarima,stvarno ako se nekome ne dopada kako radi vaspitacica,neka se obrati gl.vaspitacu i rukovodiocu vrtica..
    Generalno,situacija je teska,plate kasne,male su,i nemojte pljuvati po ovoj profesiji,ako niste zadovoljni,ispisite dete iz vrtica pa ga vi bolje cuvajte..
    Cujem komentare nekih roditelja kako ne mogu izaci na kraj sa rodjenom decom,pa se diveee vaspitacicama kako one u tome uspeju..
    Ne mogu roditelji sa jednim,a one mogu sa 35-oro..

    Opet se vracam na ono gore sto sam napisala,ima i izuzetaka..Ima i divnih roditelja,i divnih vaspitaca,a ima i onih drugih..

    Stvarno,ko nije zadovoljan,ima izbor pa nek bira gde mu je bolje..
  • Brus Vilis

    09.04.2014 21:58
    @Majkica
    Tvoje obrazloženje je tužno jer ne vidiš dalje od svog nosa. Rekao sam da su vaspitačice jedina svetla tačka u Radosnom detinjstvu, ali ne, tebe boli što ih ne podržavama i neću na prostest? Ti si bila? Možda samo laješ i režiš po portalima, rekao bih da je tako. U ovom gradu je opljačkano i uništeno desetine velikih državnih preduzeća i manje više su u svim tim firmama radnici izašli na ulice kada je bilo kasno, iako su sve vreme bili svesni šta se radi i ko kako radi u kolektivu. Samo, tada se mislilo na svoju guzicu i lakše je bilo ćutati... Državni posao? Nisam ti ja od te fele, ja sam svoj gazda, ali bih voleo da je činovnika koji primaju platu iz budžeta 2/3 manje. I još nešto, drage moje vaspitačice, niste sve iste a ima nas roditelja koji vas itekako dobro poznajemo. Nekada ste svirale harmoniku i pevale s decom, a danas im uključite televizor i trpate im crtaće po 2-3 sata dnevno. Tako se ne radi u privatnim vrtićima. I ne brinite, onog trenutka kad se i privatnicima odobri sufinansiranje u istoj meri kao i vama, što je najblaže rečeno najpravednije, nećete imati toliko posla i briga, jer će roditelji imati mogućnost istinskog izbora i sigurno neće upisati dete u "bioskop". Uostalom, živi bili pa videli!
  • majkica

    09.04.2014 20:44
    nezadovoljnima
    Veliki pozdrav za ove pozrtvovane mamice i Brus Vilise i njima slicne, koji pisu ovakve komentare! Kako vas bre nije sramota!!!!!!!!!!!! Pljujete u bunar iz kog vodu pijete!!!!!!!!Ako ste toliko nezadovoljni pa sto i dalje dovodite decu u vrtice?!Sto ih lepo ne cuvate sami ili nadete neku drugu opciju!Zato sto se placa,jel tako!?Sto ova takozvana MAMICA upisuje i drugo dete ako je toliko nezadovoljna tretmanom koje joj ima prvo u vrticu!Zato sto se sve druge opcije placaju a ova je relativno dzabe, pa ste resili jos i da opljujete po njoj!Pa gospodo draga vrtic nije obavezan , slobodno mozete vasu decu da ispisete i napravite vise mesta nasoj deci koja nasmejana odlaze u vrtic!Puna podrska vaspitacicama i ne osvrcite se na komentare ovih dokolicara,kivnih prvo na sebe same a onda i na vas,verovatno samo zato sto se dosada nisu uspeli oposliti u drzavnom poslu a tako silno su to zeleli!
  • Mary

    09.04.2014 07:10
    vaspitacica
    Kako ne shvatate poentu:Visak su radnici iz uprave a ne vaspitaci.na 15ooo upisane dece sta mislite koliko treba vaspitaca,sestara,zamena...Radimo cesto same u grupi kada je jedna bolesna nikoga nam ne salju i po 3-4 nedelje.Koliko puta sam iz svog dzepa kupila materijal za rad.a ekskurzija sto se tice niko vas ne tera da saljete decu ako vam je skupo,uvek naglasavamo roditeljima da NISTA nisu obavezni da kupe.Nemojte molim vas da se zalite na to sto orgnizujemo predstave to kosta 150 din. deca to obozavaju tako se kulturno uzdizu,neguje se ljubac prema pozoristu.al takav smo mi narod sve bi da bude dzaba a da bude svega
  • mama

    08.04.2014 13:11
    Podrska vaspitacicama!
    Podrska vaspitacicama,uz vas smo..Ne obazirite se na ovakve zlobne komentare,vas posao je pretezak! A cena vrtica minimalna,pa gde mozete za 3000din, doruckovati,uzinati,rucati i to za mesec dana!

    I to sve uz vaspitno-obrazovni rad! Ko god napise ruzan komentar o nosiocima posla-vaspitacicama,sestrama nek ga je sramota!!!

    Vi ste nasoj deci druge mame i tate,cuvate nase najmilije a to nema cenu..

    VELIKA PODRSKA!!!
  • Бачван од памтивека

    08.04.2014 10:45
    Зашто???
    Колико видим ,и колико сам упознат од пре,ситуација у већини градских предузећа је катастрофална . Углавном је разлог ужасно финансијаско стање предузећа и установа затечена а проузрокована претходним руководствима. Зашто нико из претходних руководстава није одговарао?То је једини право питање и када добијемо одговор на њега,без обзира на објективне околности са уништеном привредом и свим осталим економским тешкоћама у држави и вишком запослених,тада ће и градска предузећа добро пословати.
    Питање је зашто је директор који је водио то предуезеће пар година и направио толике дугове,колико се прича и продавао послове,није на робији??? И да не би било забуне,реч је о Бори Самарџићу,проверити ко га штити и због чега.
  • lukavi

    08.04.2014 06:03
    a bivsi direktor je uredno na platnom spisku PU i covek je vec dve godine na bolovanju i ima jako veliku platu...e sad kad bi vucic hteo da bude posten 100% (samo se pitam da li ga se svi secaju iz faze 90tih,a pogotovo '98)i da lepo samo primeni vazece zakone ne bi bilo spora...
    ali pravda je selektivna ociti primer je atp vojvodina..sa tim parama sto je grad platio lepo bi se pokrili duovi PU...
  • gobo

    08.04.2014 06:00
    sram da vas bude sve...ukoliko ste nezadovoljni uslugama PU, a vi svoju decu upisite u privatne vrtice i placajte onda tu uslugu ili angazujte dadilje..moja deca su isla i u privatni i u drzavni vrtic i jos uvek idu...mislite da je bolje u privatnom vrticu?.. nisu vaspitacice prekobrojne u PU nego administrativni radnici..
  • Brus Vilis

    07.04.2014 19:41
    Par reči
    Dvoje dece imam u vrtiću. Vrtić ne košta 3000 dinara, već je 5-6 puta skuplji. To sufinansira grad. Dakle, ne poklanja, već doplaćuje novcem od svih gradjana kojima se to obračunava kroz raznorazne dažbine. To je plaćeno, deco moja. I jeste, svakog meseca roditelj kupuje ubruse, plastične čaše i maramice. U poslednjih 6 meseci davali smo dobrovoljne priloge za nove tepihe, zavese i sitne popravke. Ukoliko je dete (ne daj bože) bolesno svejedno će platiti račun, čak i da čitav mesec izostane to će iznositi oko 1800 dinara. U vrtiću u kojem su moja deca nema grupe koja broji više od 25 deteta. U svakoj grupi je bar 4-5 koji uopšte ne dolaze, da li roditelji čuvaju mesto, o čemu je reč nemam pojma. Samo u periodu od 10 do 13h u grupi su dve vaspitačice. U ostalim satima - tek jedna. Svakog meseca organizovane su pozorišne predstave za koje niko ne pita roditelje, već se jednostavno zalepi papir s cenom predstave na vrata vrtića. A ekskurzije su preskupe. Izvinite, ali 4 dana na Testeri za 100 evra...? Moja četvoročlana porodica će za te pare otići na isto mesto.

    I naravno reč-dve o vaspitačicama, one su zaista vredne i dobre i brižne i svaka im čast. Ipak drage moje, ne možete kao noj zabiti glavuz u pesak, dobro raditi svoj posao, a za ostalo ne mariti. Sve nepravilnosti dešavale su se u vašoj firmi. Dok je bilo riblje čorbe ćutale ste, a kad treba platiti račun zovete okolo u pomoć?

    I na koncu, posao vaspitačice je pošten i vi ste ga odabrali, ne ja. To podrazumeva brigu o deci, kao što lekar leči pacijente. Da je drugačije vodoinstalateri bi učili decu pesmicama i pranju ruku.
  • berolina

    07.04.2014 19:05
    Herr Bürgermeister
    previse NESPOSOBNIH "muzjaka" odlucuje o sudbini grada!
    uobrazeni paraziti i NEZNALICE preuzimaju resore o kojima nemaju blage veze!
    partijaski poltroni svadroniraju gradom u potrazi za "usp(j)ehom"!
    sva gradska preduzeca su PRESKUPA i ne nude NIKAKVU KVALITETNU USLUGU!

    Herr Bürgermeister, zasto se ne vodi racuna o DECI, o decijim ustanovama, o ZDRAVLJU DECE i zdravlju RODITELJA???


    wowi

  • 07.04.2014 18:05
    tuga
    Питала бих ја све вас како би вам било да немате свом детету да купите основне ствари. Нека свако мало размисли о људима из озлоглашене Установе. Откуд онда преко 15600 уписане деце, нека ми неко каже да ли је за свако дете плаћено да би се уписало у вртић. Да ли је макар један од вас који ту пишете родитељ, чије је дете примљено на конкурсу? Ту нема протекције. Моје дете јесте. Да, и ја сам примљена у радни однос по конкурсу. Без протекције. Нити имам новац, нити сам неком нудила ни за упис ни за посао, а НАРАВНО, НИСАМ НИ ПРИМИЛА. Да ли сви мисле да смо или да ли су сви корумпирани? Ја мислим да нису. Ја поштујем нечији труд и рад, сад говорим о директору Гргуровићу. Онај ко није имао прилике да се упозна са њим, не може да тврди да је неспособњаковић. Човек је миран и сталожен, незадовољан овом ситуацијом, коју покушава да реши. Немогуће је преко ноћи. Не виче на сав глас и не буса се у прса и хвали ЈА САМ УРАДИО ТО И ТО, НЕГО ЋУТИ И РАДИ, и кад нешто уради добро, а било је много тога, не да да му се неко захвали. Човек је породичан, са петоро деце, без обзира што је дошао политички, труди се и ради и ради такође за ову плату. Мени лично га је жао! Ја колико видим да је под највећом лупом Радосно детињство! Ја немам времена да одем на кафу, у радно време да не спомињем, могу само да видм на тв или да чујем да су многи по кафићима. Ко им чува децу док су они по кафићима?
  • Nebulla

    07.04.2014 16:26
    Bode oči...
    Kako li su jadni ovi koji pišu naručene komentare... Pa da li je moguće da stvarno misle da to i prosečnom zdravom razumu ne može promaći...
  • Nena

    07.04.2014 15:25
    DA LI....
    Da li stvarno mislite da ti ljudi traze nesto sto nisu zaradili,(podjite od sebe)da li mislite da su ti ljudi uzimali pare za radno mesto,da su ti ljudi radili javne nabavke,da su ti ljudiuzimali pare za sebe umesto uplata za penziono i zdravstveno,da su ti ljudi uzimali pare za upis dece mimo liste itd.Da su za sve to krivi oni se danas ne bi ni okupljali. Krivce treba traziti na drugim mestima. Krivi su oni koji su godinama drzali Samardzica na mestu direktora a sve to znali i odobravali jer se i njima slivalo iz te iste ustanove.Zato pustite ljude da bar dostojanstveno iskazu svoje nezadovoljstvo a mogli su i drugacije, na primer da zatvore vrtice,zar ne.
  • 07.04.2014 14:29
    ...
    daninea ti da si iole normalna osoba podrzala bi. Ja znam kakva je sitacija, jer mi je mama u "zalosnom detinjstvu". Kako bi tebi bilo da ti ne isplacuju platu u celokupnom iznosu, da ti plata iz meseca u mesec kasni sve vise i vise??? I da trazis samo ono sto je tvoje a stali te pljuju. Mani se bre, predpostavljam da si ne zaposlena ili sta god, ni ne zanima me, pa se bavis glupim komentarima. Zene koje cuvaju TUDJU decu, brinu se o njima, i ostalo samo traze svoja prava. Kao sto za sebe, tako i za decu koja idu u vrtice, jer da si malo bolje informisana (kao sto nisi) znala bi da ne placaju za gorivo kombija koji donose deci hranu, i ostalo... Ne pravi se pametna, i komentari su ti suvisni. PODRSKA DANAS!!!!!
  • Vaspitacica

    07.04.2014 14:19
    Najbolje da nas direktori uzjasu sa jedne a roditelji sa druge strane i to po mogucnosti za dzabe i za jedne i za druge! E pa dosta je!
  • nezadovoljna

    07.04.2014 14:07
    nezadovoljna
    sramno od roditelja koji za vreme boravka svoje dece u vrticu piju kafe i ogovaraju vaspitacice.svakog roditelja proveriti gde radi,a cenu odredivati prema primanjima.a ne mame od frizera da dolaze po decu u 17 casova.ocekuju smesak,a jedva cekaju da svane da decu dovedu u vrtic.
  • 07.04.2014 13:08
    pametnom dosta
    http://www.021.rs/Info/Srbija/Plate-u-javnim-preduzecima-14-puta-vece-od-profita.html

    Generalni sekretar Unije poslodavaca Srbije Dušan Korunoski rekao je ranije da naša zemlja, posle Belorusije, ima najveći broj zaposlenih u javnom sektoru u odnosu na privatni u Evropi.
  • Vaspitacica

    07.04.2014 12:53
    Čudim se
    Kao prvo, u tekstu iznad piše da je 'sindikat saglasan sa protestom'-u našoj ustanovi postoje 3 sindikata i jedan od njih je pokretač protesta, to znaju svi zaposleni jer je taj sindikat svim objektima poslao dopise.
    Drugo, verujem da je velika većina zaposlenih bila mnogo ranije ne za protest nego za ŠTRAJK ali zaposleni bez sindikata ništa ne mogu da urade. Ne mogu ja kao pojedinac da kažem 'evo, ja štrajkujem'-postoji Zakon o radu kojim je uređeno pravo zaposlenih na štrajk.
    Treće, lično znam da su neki vaspitači potpisivali saglasnost za upis deteta koje je bilo ispod liste i posle koristili 'usluge' roditelja te dece. To su pojedinci naravno ali je bilo, da nije bilo ne bi se ni pričalo-nema dima bez vatre.
    Četvrto, većina roditelja nema nikakvu predstavu šta se sve radi sa njihovom decom u vrtiću, većina je sebična i misli da vaspitač ima samo njegovo dete i da treba da mu ispunjava prohteve, kako dečije tako i roditeljske.
    Peto, a zapravo bi trebalo biti prvo, ljudi, situacija je katastrofalna! Naravno da je sve politička igranka ali ako se i dalje bude ćutalo, ako Republika i Grad ne odluče da reše probleme, iliti da daju novac kako bi se krenulo od nule imaćemo sledeću situaciju-sve nezadovoljnije radnike, koji za vreme dok treba da misle na vašu decu i zvlače maksimum iz njihovih kapaciteta misle kako će svojoj staviti tog dana parče hleba na sto.
    I da, ja u novčaniku imam 130din.-svojim radom ja to nisam zaslužila!
  • Plavi čuperak

    07.04.2014 12:50
    Mogu da razumem komentatore koji neće doći da podrže vaspitačice ali ne mogu da razumem one koji osuđuju protest.
    Imam dvoje dece u vrtiću i prezadovoljna sam svim vaspitačicama. Dete u starijoj grupi je naučila slova još pre godinu dana, zna puno recitacija od po nekoliko strofa; mlađi pojede sve obroke (to je izuzetan uspeh!); dok su bili u jaslicama (svako po dve godine) ni jednom ih nisam dobila ukakane, vidi se da te žene rade posao od srca, a od dece čujem i da ih pregledaju medicinske sestre, dolazi zubar, itd. Nikako ne mogu da razumem kada neko kaže da ih ima prekobrojnih. Možda u upravi, tamo sam bila samo dva puta (na upisu), ali zbog njih ovako pričati o vaspitačicama je, u najmanju ruku, licemerno. Čemu podsmeh što su se pobunile zbog neisplaćenih plata i to nakon završetka radnog vremena? Mislim da bi efekat bio mnogo bolji da naletimo na zaključana vrata vrtića ujutro. I da, izuzetno mi je zabavan onaj komentar koji poziva nezaposlene vaspitačice da dođu da rade umesto sadašnjih. Sigurna sam da bi i one želele platu za taj rad. Mobilni telefoni, kartice, CD, ekskurzije - prvi put čujem za to u ovih pet godina.
  • Sonja

    07.04.2014 12:47
    Sram vas bilo, te vaspitacice su fakultetski obrazovane osobe, njima na cuvanje ostavljate najvrednije sto imate a pljujete po njima! Niste u stanju jedno dete da odvedete do parka a ne njih dvadeset na ekskurziju! Imate veliku podrsku od mene, dosta su vas ponizavali!
  • Liman3

    07.04.2014 12:08
    Gade mi se svi...
    ...ovi nadmeni balavci od roditelja koji samo misle na sebe i uvek optuzuju za sve drugog pa su sad dosle na red vaspitacice po njima cuvateljice ili bebi siterke! kako vam ne ide ljudi u glavu da pare nisu pokrale vaspitacice, pa one vam cuvaju decu i ove optuzbe da su za pare primale decu su opasne i ako nemate dokaza onda ne iznosite lazi koje ne mozete da podkrepite dokazima! Zamislite sad naredne nedelje da vrtici ne prime decu tj prekinu sa radom i ko ce vam cuvati decu? To nije 1dan dan vec recimo nedelju ili dve! Kako cete ici na posao? hoce li vam gazde dati godisnji kada se vama prohte? Nece jer zabole njih za vasu decu kao i ove politicare zato pamet u glavu i podrzite VASPITACICE i dajte da jednom vise oteramo ove politicke lezilebovice s vrha nasih preduzeca(ja radim kod privatnika) koje su nasi roditelji i njihovi osnivali a usput da ih oteramo izanseg lepog Novog Sada i Vojvodine! Saberite prvo 2 i 2 pa tek onda pisite gluposti, pa ne mogu ni svi da rade po drzavnim preduzecima pa onda treba biti ljubomoran na njih pa im podmecati nogu?! Shvatite da i ja razumem da ima viska svugde po JKPima ali sad su nasa deca u pitanju a eskurzije u zadnjih 2 godine i nema po vrticima, ne znam samo odakle nekima takve ideje jer nije odobreno od Saveta Roditelja, i gluposti da roditelji kupuju mobilne itd. Za takve lazi bi meni ovakvi ljudi i odgovarali jer sad treba podrzati VASPITACICE i ove lopove tipa Samardzic i Greguric i njihove partije SPS i DSS treba izbaciti i naplatiti im sve do sad jer one su ipak osobe koje u proseku vise provedu s nasom decom godisnje nego mi sami roditelji!
  • Bradilko

    07.04.2014 11:19
    Šta da napišem?
    Ljudi u P.U. rade svoj posao,ali nisu plaćeni jer ih naprosto ima.previše,mislim na partijske vojnike.A vaspitača najmanje.I 35-40 dece u grupi.Treba to izdržati,treba tu masu obuzdati.I sve to za platu koja kasni svakog meseca sve više,uz to nije potpuna,jer se zarad partijskih vojnika mora zakinuti radnicima koji su se školovali.da.vaspitavaju decu u P.U.
  • žena

    07.04.2014 09:24
    Bombon, pročitala sam komentar Dipl.Oec - Zao mi je..., i sviđa mi se, samo mi objasnite zašto ste stava da kad se krade i zapošljava po JP(a svi znamo kako se to radi- obavešteni smo!) krivite tamo neke zaposlene....., oni troše NAŠU lovu, na naše rođene oči dok mi seruckamo po internetu i čekamo sledeće izbore, i sledeće, i svi su nam krivi i ništa ne preduzimamo. To vi meni objasnite? šta dalje????
  • totko

    07.04.2014 09:01
    neko se i bavio sa PU
    ako hoćete da vidite kakve bahatosti radi sadašnja garnitura "rukovodilaca" u PU posetite samo sajt Pokrajinskog ombudsmana i u preporukama pogledajte sta su u PU sve brljali, lagali i ko je sve bio umešan. i niko nista nije uradio, jer su svi umreženi
  • Bombon

    07.04.2014 08:41
    Pročitajte dole komentar od dipl.oec. Čovek je sve lepo objasnio, davno nisam razumniji komentar pročitao. Jednostavno stavlja tačku na bilo kakvu dalju raspravu na ovu temu.
  • novosađanin

    07.04.2014 08:37
    prošao zor
    U Hrvatskoj je ovih dana prošao zakon o radu. I gle čuda skoro je identičan onome koji jeste, nije Radulović proturao. Prema tome loše nam se piše, svima sada posle izbora i sastavljanja nove vlade. Više o tome a ko je zainteresovan da pročita, izvor: Jutarnji.hr
  • Petar

    07.04.2014 08:37
    uhvatite lopova!
    uslov da matora, beskrupulozna lopina Samardžić ode, i skine se gradske sise bio je da se "ne dira". vaspitačice su u to vreme imale male plate, ali i slobodu da na razne druge načine namaknu, pa ko je bio sposoban i rad, vodio je decu na jednodnevne izlete od 3.500 din. na testere, izmišljale su razne vannastavne neophodne aktivnosti, primale decu preko broja, neke za lovu ili poklon a neke samo za hvala(kao što je u mom slučaju bilo- hvala Tanja!).
    ne palite se ljudi, stvari su jasne, uhvatiti lopova i sve mu oduzeti, ali kad su lopova panduri poslali da krade - ko će da ga hvata!?
    radi se o našoj deci! šta nam je sveto? podržite te vaspitače, samo su trebali mnogo ranije da se sete, da su imale hrabrosti dok je ovaj u džakovima iznosio kintu....
  • Profesor

    07.04.2014 07:51
    Kada nesposobnima daš u ruke Ustanovu tako ispadne
    Ne znam da li je Samardžić krao ili ne ali Ustanova je funkcinisala. Ovi nesposobnjakovići i bahati mediokriteti za nepune dve godine uništili su sve čega su se dohvatili. Najgore je što trpi vaspitno obrazovni rad a od toga nam zavisi budućnost. Nova ekipa je najviše udarila po vaspitno obrazovnom radu jer je na rukovodeća mesta u Ustanovi postavila nesposobne osobe.
  • Poreski obveznik

    07.04.2014 07:49
    @Mama Zaposlene - Istina
    G-djo mama bez ljutnje ali ja još u svom životu nisam čuo nijednu osobu koja će da kaže " jeste zaposilo sam se preko tog i tog,dao sam toliko i toliko para".Koga god pitate svi će reći.Ja sam ispravan a drugi nisu.Problem je u tome što u takvim firmama direktori kradu na sve strane jer ogromna većina ne sme da pisne da se ne zamera kolegama a i pare nisu njihove lične već nas poreskih obveznika,pa ko što onomad govoriše u staroj jugu.Svačije i ničije
  • Sale NS

    07.04.2014 07:47
    Ej Boro, lepi Boro ...
    Sve sto imam da kazem pise u naslovu !
  • Dejan

    07.04.2014 07:32
    Leglo korupcije i stranačkih podkusurivanja
    To je ustanova sa NAJVEĆIM viškom zaposlenih, koju MI PLAĆAMO - ne samo kroz račun za vrtić
    Stranačko zapošljavanje i ubacivanje dece preko veze, ova ustanova je po nivou korupcije odmah iza zdravstva.
    Da li je i jedan direktor(partijski vojnik) odgovarao ili je osuđen za nešto?
    Mi roditelji vrtiću kupujemo IGRAČKE, mi roditelji kupujemo mobilne telefone i kartice, mi roditelji kupujemo tepihe i nameštaj, video plejere i cd plejere,maramice,toalet papire... O lopovskim ekskurzijama da ne pričam? Rođendanima u vrtiću(200din po detetu) kao vid dodatnog finansiranja vaspitačica...
    Halo bre? Koga lažete,kome pričate o poštenju i zalaganju,pa nismo ovce baš svi.
    Otpustte polovinu viška zaposlenih i KAZNITE odgovorne i sve će procvetati!!!

  • vaspitačica

    07.04.2014 07:19
    sve ima dva lica
    sve ima dva lica, pa i ovo. vaspitač sam i zaposlila sam se pre dosta godina kada je postojala sveska i neki red. svi oni posle sveske treba da se zapitaju kome su pare dali . svi oni koji su pare primili treba da se sete u besanim noćima. svi oni čija su deca u vrtiću treba da znaju da pare primaju oni koji NE RADE sa decom.
  • Paja

    07.04.2014 07:14
    KONTRA PROTEST
    Ja pozivam sve nezaposlene vaspitace da dodju na trg pa da vide ovi neradnici da i oni imaju alternativu.
  • Mama zaposlene

    07.04.2014 06:31
    Istina
    Kao majka vaspitačice iz ove ustanove mogu preneti ono što znam o istoj-preko ćerke.Moje dete nije došlo u ustanovu preko partijske linije,plaćenog radnog mesta,rodbinske linije i sl. što je u većini slučajeva tako i to je ISTINA.Kada je kao takva,videvši svašta,probala da reaguje dobila je po nosu sa više strana.Treba da se zna da je većina zaposlenih u toj ustanovi dobila posao preko ``veze`` i da zbog toga i ćute,a da manjina koja je na regularan način tamo došla nema kako i kome reći.Dete mi je je zastrašivano,pretilo joj se otkazom...Kažite vi meni,ko u atmosferi straha i pretnji(i fizičkih) sme i KOME se obratiti?Kao što je neko već ovde izneo ISTINU,država dobro zna šta radi,I evo sad moja ćerka dobila otkaz!A gde su ti PR-ovi,doktori,balerine,stručni saradnici ,tj. KURTA I MURTA sada.Ne rade ništa i ćute!Istina!
  • 07.04.2014 06:26
    MAJKA
    JA CU DOĆI............... :)
  • 07.04.2014 06:25
    mama
    Podrska svim vaspitacicama.
    Divne ste, odgovorne i uvek nasmejane.
    Svaka vam cast u kakvim uslovima radite.
    I svaka vam cast sto brinete o nasoj deci ceo dan za nepunih 3.000 dinara.
    Ovi sto ovako lose komentarisu, neka upisu dete u privatne vrtice, plate 150 eura, pa neka onda vređaju odgovorne vaspitacice. Nije problem u njima nego u direktorima koji se bahato i neodgovorno ponasaju.....
  • Pera

    07.04.2014 06:10
    Dokle god na direktorska mesta budu postavljani partokrate sto su naucili da seruckaju i drpaju a ne da rade ovo ce se ponavljati i ponavljati
  • daninea

    07.04.2014 06:05
    sad se vidi sad se zna ko kome pripada
    ko danas od roditelja stane uz vas i da vam podršku znači samo jedno da je to roditelj čije ste dete ubacili preko veze pa vam sad daje potporu u ovim teškim danima.
  • natasa

    07.04.2014 06:04
    zamislite se
    Samo bih zamolila sve ,veoma neprijatne i nekulturne ljude,koji pljuju po radnicima da se zamisle na trenutak,jer ili su vec imali decu u vrticu ili ce tek ici. To su zene koje vam cuvaj najvaznije osobe u zivotu,a bore sa da prehrane svoju decu. Srdacan pozdrav od bivsih ,buducih i sadasnjih vaspitacica.
  • daninea

    07.04.2014 05:56
    podrška za šta,...?
    Dragi naši to i jeste važe ustavno pravo, pravo na štrajk, pa izvolite iskoristite ga ali na podršku ne računajte!!!!!!!!Svakog od nas ste izigrali najmanje dva puta, nema mesta za svu decu ali vaše interno pravo ( ko li vam ga dade, verovatno ste ga sami pripisali iz koristoljublja)kao zaposlenih jeste da svaka od vaspitačica može da ubaci preko veze petoro dece čiji se upis plaća u evrima, naravno.Tako da smo imali slučaj ubacivanja dece preko veze, dece čiji roditelji mogu da plaćaju privatan vrtić a koji pride imaju ženu koja čuva njihovu kćer/sina.Tako da hvala vam na haosu koji ste nam napravili vašom korumpiranošću i sad je došlo vreme da se izdržavate od tih para koje ste uzimale za ubacivanje preko veze.
  • BLOK

    07.04.2014 05:47
    Zašto
    Zašto ne protestuju i protiv ekskurzija, gde se ko zna ko sve ne ugrađuje. Kad se pare uzimaju, zakoni ne moraju da se poštuje!
  • nss

    07.04.2014 05:10
    i zaista ne znam kome je palo na pamet da poziva roditelje da daju podrsku....njima je i onako vazno da je dete upisano pa makar bilo i pedeseto u sobi i to ceo mesec za cele 2000 din a ako moze za te pare i da bira bpju ociju vaspitacici e to bi bilo divno....nije im puno da daju od 300 do 5oo evrica da preko veze upisu dete ali podrsku ne daju nece...pa i ne moraju...koliko para toliko i muzike a ostalo neka rade drzavni organi
  • 07.04.2014 04:47
    Nek poskupi
    Pa u NS je vrtić najjeftiniji, to nigde nema, bar 2000 do 3000 treba da bude skuplji (za roditelje ne za grad) i stvar rešena, ovako svi roditelji na minimalac prijavljeni pa minimalno plaćaju vrtić.
  • Milica

    07.04.2014 04:44
    Dobro dosli!
    Dobro dosli u realni svet svi vi kojima je "država"/uslovno rečeno/ glavni poslodavac!!Vaspitana sam tako da se ne radujem tuđim teškoćama, ali.... Da li ste se nekada, bar za par sekundi, iskreno zapitali šta će svi oni ljudi iz preduzeča koja su uništena lopovskom privatizacijom, koji su ostavljeni na ulici i koji su protestovali i tražili osnovna prava? DA LI STE NEKADA POMISLILI DA KAO RADNICI, LJUDI KOJI ŽIVE U ISTOM GRADU PRUŽITE PODRŠKU TOM SVETU KOJI TAKOĐE IMA PORODICE I TREBA DA ŽIVI?Privreda ovoga grada je uništena.... u svim javnim preduzećima i državnoj administraciji samo zapošljavano... I šta ste mislili, koliko to može da traje? Jeste se pogledali u oči i zapitali koliko vas ima prekobrojnih? Niste....Zato je nemoralno da tražite podršku od bilo koga.
  • JOJ

    07.04.2014 04:26
    podrska
    Podrska vaspitacicama. Zene su vredne i dobre i nisu one krive za ovo s**nje. Malo razmislite pre nego sto napisete komentar.

    A sto se tice kadriranja, nisam upucen ali ovako "odoka" ja bi licno otkaz dao ODMA onom bahatom i mrzovoljnom liku na ulazu. I kad se javi na telefon ko da je, ne daj boze, na samrti.
  • 07.04.2014 03:44
    Isprazna glava
    Za pare od ATPa Vojvodine Zigor I Maja dva puta mogu izvući R.Detinstvo iz dubioze, cim vrate Gradu pare koje će isplatiti poveriocima na osnovu Dogovora stoljeća.
  • Brus Vilis

    07.04.2014 01:47
    P.U. Žalosno detinjstvo
    Kad vidim koliko se vaspitačice trude i brinu o našoj deci pri čemu svakodnevno kubure s osnovnim potrebštinama - žao mi je, mnogo.

    Kad se setim moje posete headquarteru Radosnog detinjstva prošle godine i mnogobrojnih šetača u uzanim hodnicima koji sve i da hoće nemaju pojma gde i šta bi radili - nije mi žao, uopšte.

    Tako da ćete ipak ovaj veliki problem morati rešiti bez mene, a lokaciju ste dobru izabrali. Trebalo je to da uradite mnogo ranije, onda kad ste uočili nepravilnosti u radu vaših funkcionera. Naravno, tada je lakše bilo ćutati. Zato sada jako boli, jel da?
  • 06.04.2014 23:11
    kao ovaj je direktor bolji.
    kao nije dobio direktorsko mesto zbog pripadnosti dSSu i nepotizmu.
    Setite se samo njegovog odlaska i odlaska delegacije u Rusiju i segregacije dece na osnovu pola. Tada je još traženo da se dotični smeni.
    A možda i treba sve da propadne
  • mamica

    06.04.2014 22:45
    nemate podrsku
    Da je neka normalna situacija vecina roditelja bi vas podrzala. Ovako, niste zasluzili nista bolje, zalosno je samo sto nasa deca ispastaju zbog vas!!! Moje dete ide u vrtic, i drugo ce na jesen. Starije kaze, vaspitacice nisu videle kada smo mi u parku popadali jer one stalno nesto gledaju u telefon, kad mi spavamo neki nece da spavaju i setaju a vaspitacice budu u svojoj sobi za druzenje.... Zbog cega da vas podrzimo_
  • Novosadjanka

    06.04.2014 22:27
    Ne vidim cemu protest pa pre mesec dana ste lepo glasali vas par hiljada zaposlenih i lepo ozabrali ovu vlast i ne sekirajte se sve nas ceka vasa sudbina jos malo pa cemo svi ici da radimo za eksere....
  • 06.04.2014 22:12
    Od mene ce da dobije podrsku ko vas ugasi lopovi. Ima vas 2000 verovatno su polovina i direktori.
  • ZZ top

    06.04.2014 22:00
    Replika
    Za sve on koji pljuju radnike ustanove u ovoj situaciji (Mare ) imam samo poruku , bolje receno pitanje:
    Kome su zaposleni navedene ustanove mogli da se zale za bilo kakve nepravilnosti kada su u propasti iste ucestvovali i direktor i bivsi gradonacelnik i poreska uprava i PIO i RFZO fond, Sekretarijati za ovo i ono, Inspekcije rada, finansijska inspekcija, policija ..?
    Gospodo , rec je o komplet drzavnom aparatu , jeli vama to jasno?
    Jer..uredno su i pored svih dugova i neplacenih poreza i doprinosa,zaposleni dobijali plate, izvestaje o placenim porezima, overene zdravstvene knjizice Da li vam to nesto govori? Zasto bi se bilo kome zalio bilo ko od zaposlenih kada ima poverenje da drzavni (ne govorim slucajno drzavni) aparat ZNA sta radi..
  • Nebulla

    06.04.2014 21:42
    U**ana motka
    Dok se svi ne razvijaju U*anom motkom i to ne samo u PU nego u svim JP i sa svih rukovodećih i upravljačkih fotelja u svim oblastima nema nama niti našoj deci bolje ni sutra ni nikad.
  • mare

    06.04.2014 21:41
    Sleepwalkerke i Deadwalkerke!

    Spavam ceo dan. ili se setam ceo dan po firmi!

    Sami ste dosli u tu situaciju!!!!
    kad je narod crkavao od gladi, tresle ste lovu na razne izmisljenje izlete i rodjendane!
    A jos se nose kuci samo takava hrana.....
    Kakva ste vi mafija.
    Na deci zaradjujete i kukate!

    MA, zovite gdina S.
    njega boli dupe...
    vikendica iznad karlovaca, hektar aronije,
    i jos tuzba za mobing....
    a njega..... ma bole ga dupe.

    Dajte otkaz, dajte mladjima sansu.

  • Poreski obveznik

    06.04.2014 21:33
    Džabe
    Džabe dolazite ispred gradske kuće.Bolje se sastanite u nekoj sportskoj hali na nečemu što se kod ćope zvalo " zbor radnih ljudi " pa u jednoj " konstruktivnoj " atmosferi razjasnite ko je kome svastika,ko kome kum,ko je koga doveo,ko je kome koliko para dao za posao,ko je umesto kvalitetnije ishrane dece pare davao na plate,gde su vam pare,koliko vas treba u toj firmi,ko će to da plaća i koliko.E kad to sve izmedju sebe rešite onda možete i da kampujete ispred gradske kuće.To isto važi za sve koji sad po raznim JP kukaju nad svojom sudbinom a dok je love bilo bolelo vas uvo za ostale
  • Rob PU "Žalosnog detinjstva"

    06.04.2014 21:32
    Novca ima za sve njih koji na grbači vaspitača grade palate i hotele i dodatno zaradjuju realizujući projekte i radionice koje su presipanje iz šupljeg u prazno,a pritom u uslovima koji nisu čak ni nužni za funkcionisanje života i rada vrtća, a da i ne govorim o kvalitetu hrane,sredstvima za higijenu kojih ni nema,sredstvima za rad sa decom koje godinama unazad ne dobijamo...Plate umanjene,pa još ni to umanjeno ne dobijemo u celosti i uvek uz pretnju da se ne zna kada će biti i ako bude.Dugove predškolske nisu napravili radnici ali ih oni vraćaju,a oni koji su se osevapili oni su i dalje u predškolskoj i primaju platu. Uslovi u i pod kojima deca borave i radnici rade su blago rečeno očajni. U GRADU NADLEŽNI VRLO DOBRO ZNAJU KO JE ZATO ODGOVORAN,ALI VRANA VRANI NE VADI OČI!
  • Kaoiobicno

    06.04.2014 21:23
    Re:Grba
    Ne znam cime ste to tako iznervirani, svako ima pravo da se bori za svoje. Ako ste vaspitacica ne vidim razlog za ovakvu ljutnju posto platu nismo dobili a i kad je dobijamo bude oko 90%, ako ste roditelj verovatno Vam nece biti drago kada Vase dete ne bude dobilo obrok.
    Sto se tice bivseg direktora, po meni za takve stvari postoje nadlezni koji su sa njim odavno trebali razgovarati a ne mi, jer to bi onda moglo da se okarakterise kao licni napad.
    Pa eto, ako hocete Vi zasucite rukave pa u napad na njega a mi cemo mirnim protestom da se borimo za nasa prava i bolje uslove za nasu decu.
  • zabrana

    06.04.2014 21:12
    zabrana
    najavili su i ukidanje alternativnih programa u vecini objekata, a mi im placamo fakture ne maje od 20 000 mesecno . . . nama raskid saradnje, a firma bez para. kazu da unistavamo inventar!!! gde su nase pare ondak???
  • Tata

    06.04.2014 21:03
    Pokrenite vec jednom..
    A kad ce odavno najavljeno subvencionisanje boravka dece u privatnim vrticima?!

    Jedno dete u Radosnom Detinjstvu, grad kosta neverovatnih 25.000 dinara!! A sta za to dobijamo? Samo gomilu nezadovoljstva sa svih strana i ogroman prostor za mahinacije sa novcem svih gradjana.
  • dipl.oec

    06.04.2014 20:58
    Zao mi je...
    Zao mi je zbog stanja u Radosnom detinjstvu jer i moje dete uskoro treba da krene u vrtic, ali kako stvari stoje izdvojicu novac i detetu platiti privatan vrtic.
    Bilo je pitanje dana kada ce se desiti ovo u Radosnom detinjstvu... Isto kao sto je bilo pitanje dana kada ce se desiti stanje koje je trenutno u JKP Stan ili Spensu...
    Kada ste se svi zaposljavali preko veze, imali "sigurne" poslove, dobre plate, radili onako kako se radi u drzavnim firmama (da se ne izrazim losije), kada se zaposljavala i kurta i murta, pola Vrbasa, i ostalih po crnogorskoj liniji, kada su partije zaposljavale svoj stranacki akdar, kada su zaposljavali dezu radnika, ili kada ste dobili 3 (da slovima TRI) PR-a koliko ih nema ni Delta, NIS, ili MK grupa (navodim velike privatne kompanije) niste se bunili... cutali ste jer vam je bilo lepo. A niste razmisljali da tako ne moze doveka! Da necete imati novca da takvo stanje potraje, da nemate sredstava da to finansirate, a para u budzetu sve manje i manje... Niste razmisljali da je takvo stanje neodrzivo na dugi rok!
    E sada kada ste "doterali carad o duvara" sad idete da strajkujete, trazite podrsku roditelja i javnosti... e to se zove licemerje.
    Od mene podrsku nemate... Da ste brinuli za buducnost sebe i svoje dece strajkovali biste mnogo ranije zbog prekomernog zaposljavanja ali ste cutali i evo dokle ste dogurali!
  • Grba

    06.04.2014 20:24
    Sram vas bilo.

    "Takođe se mole roditelji upisane dece u vrtiće, kao i svi oni koji žele da dođu na ovaj skup i podrže ga i time doprinesu poboljšanju i rešavanju problema, jer je situacija u ustanovi katastrofalna."

    I dolazak roditelja će da promeni...

    "Novca nema ni za osnovne potrebe funkcionisanja vrtića: za obroke dece, za gorivo za kombije koji raznose hranu, za sredstva za higijenu, a o platama radnika da i ne govorimo"

    A, o platama za 456 trudnica da i ne govorimo!


    Imate vi svog bivseg direktora.
    Sa njim razgovarajte.



  • 06.04.2014 20:23
    podrska je vazna
    PODRSKA za nase vaspitačice od roditelja!
  • 06.04.2014 20:05
    Pozovite i Boru S. da vam on neke stvari objasni! I vama, i nama!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna